top of page

Az én történetem

2015 elején egyszer csak azt éreztem, túl sok... Nem tudtam megmondani, hogy pontosan mi az, ami sok, csak éreztem ezt a szorongó érzést a gyomromban, egy láthatatlan súlyt a vállaimon. Le akartam tenni.

Volt egy határozott érzésem, ha kitakarítok otthon, jobb lesz minden. Megpróbáltam. De egy szimpla takarítás nem segített.

Talán egy nagytakarítás? Talán... De mielőtt abba belekezdtem volna, úgy gondoltam először rendet kell tennem, de úgy rendesen.

Belefogva a rendrakásba, nagyon hamar rádöbbentem, hogy nem fog gyorsan menni. 7 éve éltem az akkori otthonomban. 7 évnyi felhalmozott cuccom volt (plusz amit még magammal vittem az előző 25-ből).  Először meg kell szabadulnom a felesleges dolgoktól - gondoltam: lomtalanítani fogok.

DSC_5152r copy.jpg

Szinte éreztem, hogy a rendetlenség, ami körülvesz (fiókokban, szekrényekben, kamrában felhalmozott milliónyi lom) az a súly, ami nap mint nap rámnehezedik. Meg voltam győződve róla, hogy ha kész leszek a lomtalanítós akciómmal, minden helyre fog állni az életemben.

Egy egész évig rendszereztem, pakoltam innen oda, onnan ide. Ki is dobtam jó néhány dolgot. Nem végeztem rossz munkát. De valahogy az elvárt hatás elmaradt.

 

2016 elején újra rendet akartam tenni a ruhásszekrényemben, ezredjére is. Inspirációra vágyva, rákerestem a YouTube-on, lássuk, mások hogyan rendezik a ruháikat. És ezzel egy egészen új világ nyílt meg előttem...

Először megismerkedtem a kapszula ruhatár fogalmával. Megnéztem minden videót, amit ezzel kapcsolatban találtam. De voltak még ott más videók is, majd pedig cikkek, könyvek, filmek.

A kis ruhatár elmélete csak a kezdet volt. Faltam az információt lomtalanításról, tudatos fogyasztásról, etikus módon készült ruhákról, arról, hogyan éljünk kevesebbel, hogy többek lehessünk. Rátaláltam egy életstílusra, amely mindezeket (és még mennyi mindent...) jelenti: a minimalizmusra.

Azóta eltelt jó néhány év. Az idők során nagyon fontossá vált az életemben a fenntartható divat. Így történt, hogy 2019-ben megnyitottam a Zöld gardróbot, mely a környezetbarát és etikus módon készült ruhák webshopja és egy olyan online tér, ahol információt és inspirációt kaphatsz slow fashion témában.

2020 vége felé pedig egy új fejezet jött el a "minimalista" életemben. Úgy éreztem, ideje az elmúlt években megszerzett tudásom és tapasztalatom tudatosabban is megosztanom veled.

Hiszem azt, hogy segítségedre lehetek, az utadon egy még teljesebb élet felé. Hiszem azt is, hogy együtt könnyebb járni ezt az utat, mint egyedül. Éppen ezért újragondoltam az online jelenlétem:

Megtalálsz az Instagramon és a Facebookon. Ahogyan eddig is, olvashatsz minimalizmushoz, útkereséshez kapcsolódó témákról nálam. Emellett pedig már személyesen is fordulhatsz hozzám tanácsért, támogatásért a tanácsadás, a mentor program és az online kurzusaim segítségével.

 

Ha úgy érzed, hogy szükséged volna egy beszélgetőtársra, útbaigazításra, közös ötletelésre arról, hogyan tudnád a minimalizmus eszközeivel megvalósítani a céljaid, keress bátran!

Köszönöm, hogy itt vagy és velem tartasz ezen az izgalmas, életre szóló utazáson! :)

Nóra

bottom of page