top of page

Az én történetem

2015 elején egyszer csak azt éreztem, túl sok... Nem tudtam megmondani, hogy pontosan mi az, ami sok, csak éreztem ezt a szorongó érzést a gyomromban, egy láthatatlan súlyt a vállaimon. Le akartam tenni.

Volt egy határozott érzésem, ha kitakarítok otthon, jobb lesz minden. Megpróbáltam. De egy szimpla takarítás nem segített.

Talán egy nagytakarítás? Talán... De mielőtt abba belekezdtem volna, úgy gondoltam először rendet kell tennem, de úgy rendesen.

Belefogva a rendrakásba, nagyon hamar rádöbbentem, hogy nem fog gyorsan menni. 7 éve éltem az akkori otthonomban. 7 évnyi felhalmozott cuccom volt (plusz amit még magammal vittem az előző 25-ből).  Először meg kell szabadulnom a felesleges dolgoktól - gondoltam: lomtalanítani fogok.

_DSC6006-4.jpg

Szinte éreztem, hogy a rendetlenség, ami körül vesz (fiókokban, szekrényekben, kamrában felhalmozott milliónyi lom) az a súly, ami nap mint nap rámnehezedik. Meg voltam győződve róla, hogy ha kész leszek a lomtalanítós akciómmal, minden helyre fog állni az életemben.

Egy egész évig rendszereztem, pakoltam innen oda, onnan ide. Ki is dobtam jó néhány dolgot. Nem végeztem rossz munkát. De valahogy az elvárt hatás elmaradt.

 

2016 elején újra rendet akartam tenni a ruhásszekrényemben, ezredjére is. Inspirációra vágyva, rákerestem a YouTube-on, lássuk, mások hogyan rendezik a ruháikat. És ezzel egy egészen új világ nyílt meg előttem...

Először megismerkedtem a kapszula ruhatár fogalmával. Megnéztem minden videót, amit ezzel kapcsolatban találtam. De voltak még ott más videók is, majd pedig cikkek, könyvek, filmek.

A kis ruhatár elmélete csak a kezdet volt. Faltam az információt lomtalanításról, tudatos fogyasztásról, etikus módon készült ruhákról, arról, hogyan éljünk kevesebbel, hogy többek lehessünk. Rátaláltam egy életstílusra, amely mindezeket (és még mennyi mindent...) jelenti: a minimalizmusra.

Azóta eltelt jó néhány év. 2020 vége felé pedig egy új fejezet jött el az életemben. Úgy éreztem, ideje az elmúlt években megszerzett tudásom és tapasztalatom tudatosabban is megosztanom veled.

Hiszem azt, hogy segítségedre lehetek, az utadon egy még teljesebb élet felé. Hiszem azt is, hogy együtt könnyebb járni ezt az utat, mint egyedül. Éppen ezért újragondoltam az online jelenlétem:

 

Megtalálsz az Instagramon és a Facebookon. Ahogyan eddig is, olvashatsz minimalizmushoz, útkereséshez kapcsolódó témákról nálam. Emellett pedig személyesen is fordulhatsz hozzám tanácsért, támogatásért.

 

Ha úgy érzed, hogy szükséged volna egy beszélgetőtársra, útbaigazításra, közös ötletelésre arról, hogyan tudnád a minimalizmus eszközeivel megvalósítani a céljaid, keress bártan a tanácsadásomon!

Köszönöm, hogy itt vagy és velem tartasz ezen az izgalmas, életre szóló utazáson! :)

bottom of page